2011-05-13 07:26:32• hírek • Szatmár.ro

A Szatmári Magyar Hírlap pénteki számából

Aktuális témák, hírek a Szatmári Magyar Hírlapban.

Az eltűnt munkások nyomában

Hónapról hónapra csökken az állástalanok száma az országban és Szatmár megyében is. Többek szerint azonban a munkanélküliségi ráta aránya nem valós - sokan külföldön vállalnak munkát, de rengeteg az olyan lakos is, aki kikerülve a rendszerből, egyszerűen eltűnik minden statisztikából.

Hétfőtől BestFest Nagykárolyban

Idén új néven jelentkezik a már hagyományossá vált Nagykárolyi Kulturális Tavasz rendezvénysorozat. Az előző években nagy sikereknek örvendő kulturális és sportprogramok idén sem maradhatnak ki a kínálatból.

Előzetesben a zsarolók

Szerdán, 20 óra 30 perc körül a 40 éves Tukács Dorelt, a 37 éves Fuşle Nicolaet és a 27 éves Tãrţan Bogdant a rendőrség fogdájából kommandósok és rendőrök kísérték el a Szatmár Megyei Törvényszékre, ahol zsarolás és bűnszövetkezés vádjával az ügyészek elé vezették őket, kérelmezve 29 napos előzetes letartóztatásukat.

Ellenkeznek a szakszervezetek

A szakszervezetek mozgásterét és az oktatói béreket korlátozó törvények, valamint a belügyi alkalmazottakat érintő jogszabály-tervezet ellen emeltek hangot tegnap délelőtt az érdekvédelmek szatmári képviselői a prefektúra keretében működő, állami intézmények vezetőiből álló Szociális Párbeszéd Bizottság ülésén.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: